Hello Friends! Idag är det exakt 17 dagar (!!) kvar tills jag tar mitt pick och pack och flyger över atlanten och slår mig ned i Berwyn. En förort till staden Philadelphia som ligger på östkusten mittemellan New york och Washington dc. Kan inte klaga på att jag kommer ha grymma tågförbindelser till båda städerna, hörde jag shopping?? Lite kort fakta om Philadelphia:
 
Philadelphia är en stad i östra USA. Det är den folkrikaste orten i delstaten Pennsylvania. Antalet invånare var 1 517 550 år 2001. Staden grundades 1682 och hade under ett skede större politisk och kulturell betydelse än Boston och New York. Till de främsta sevärdheterna i staden räknas historiska byggnader och miljöer kopplade till USA:s tillblivelse: bland annat Independence Hall och Liberty Bell och även den svenska kyrkan Gloria Dei (Old Swedes'), stadens äldsta kyrka.
 
Under de första fyra-fem månaderna skall jag bor hos en familj vid namn Rosenberg. I familjen inkluderas pappa Chad som även är president i den rotaryklubb som jag kommer tillhöra (men återkommer till det en annan gång), mamma Jennifer, två döttrar vid namn Zoë och Emma och sedan tre söner vid namn Telly, Milo och Charlie. Lite trångt kanske? Men båda döttrarna och även den äldsta sonen går på college och kommer inte bo hemma. För mig som ”bara” har en syster hemma tycker detta ska bli väldigt roligt att få bröder. Jag höll nästan på att glömma att familjen också äger två springer spaniels som heter Balto och Bailey.
 
Jag kommer att gå på Conestoga High school som har runt 2000 elever och flera olika klubbar så som "Adopt a grandparent-club" "All girls acapella" och "trumpets club" så jag tror att jag kommer kunna hålla mig sysselsatt! Det finna såklart flera olika sporter man kan utöva också och innan ni frågar ifall jag ska bli cheerleader så kommer jag krossa era förhoppningar likt en glaskub under en elefantfot för jag kan inte ens hjula.. Men ingen idé att gråta över spilld mjölk för kan ju joina "spring musical" klubben istället!
 
 
Äntligen har jag fått mitt visum! Så nu är jag relativt startklar men ska jag bara klura ut hur jag ska få ihop packning för ett helt år i en väska med max vikt på 23 kilo plus ett handbagage på 10! Hej övervikt!