Hej, Hur är läget där hemma? Ganska trist eller nu när Sverige förlorade mot Portugal? Jodå, jag har lite koll på vad som händer i Sverige!

Men jag kan ju uppdatera er på vad som har hänt här eftersom det var ett tag sedan jag bloggade nu ju. Förra fredagen så var jag med Raphaelle, Pedro, Andrea och Laeticia. Vi lagade crepes, tittade på film och pratade. En typisk ”vara med kompisar kväll”.

I skolan har det inte hänt så mycket förutom att vi i början av veckan hade en ”blood-drive” Elever som var över 16 år gamla och vägde mer än en speciell vikt kunde donera blod. Och detta gjorde de alltså i skolans gympasal och det var sjuksköterskor på hela skolan. Lite speciellt att se det på en skolan men det var ju för ett välgörandeändamål. Något som Amerikaner verkligen är bra på! Som i fredags tex så var det en spirit-day där alla skulle ha på sig något rött för att hedra offren från stormen i Filippinerna och så kunde man donera pengar.

Igår så tog jag o Milo tåget in till Philly för att gå på zoo med Zoé, Katy, Tobias och Colin. Colin är Tobias Värdbror och han har körkort och bil så vi skulle möte upp dem två på zoot. Något som visade sig vara svårare än vi trodde. Kollektivtrafik existerar knappt i USA. Vi fick stå och vänta på en buss i säkert 40 minuter och sedan beslutade vi oss för att hoppa på första bästa buss. Något som nu i efterhand känns ganska korkat för Philly har en del tuffa kvarter som man helst inte vill hamna i. Men vi hoppade av efter ett par stopp och fram med mobiler och gps för att försöka lista ut hur man skulle ta oss till zoot. Efter mycket om och men så fick vi tillslut tag på en buss och när vi klev av på vårt stopp så var vi något obekväma med var vi hamnade. Området var ganska lurigt, med trasiga byggnader och gatuförsäljare och gäng med främlingar som stod och stirrade på oss. Typ som ifrån en film.  Men sedan kom spårvagnen och vi var mycket lättade över att kunna hoppa på och åka därifrån. Men tillslut och efter ca två timmar av velande så var vi framme och stackars Tobias och Colin hade stått och väntat ett bra tag. Men det var ett äventyr och zoo är alltid kul så vi strosade runt där i ett par timmar och sedan tog vi samma väg tillbaka igen. Och vi kände oss mycket säkrare på vart vi skulle nu! Vi kunde ju Philadelphias kollektivtrafik nu.

Tillslut så var det bara jag, Zoé och Milo kvar och vi beslutade att gå till konstmuseet med de berömda trapporna som Rocky springer upp för. Vi var lite för trötta för att springa så vi i stort sätt hasade upp för trapporna och sedan fick vi ta igen oss på toppen av trapporna ett tag. Eller så var det kanske för att utsikten var så fantastisk! Man kan se hela staden därifrån och det började bli mörkt så alla ljus var så fina! En av mina topp 10 favoritplatser i USA än så länge!

(jag tror bilden förklara sig självt! Jag fick en massa goa gramar)
 

Kommentera

Publiceras ej