Okej, jag har fått lite klagomål. Jag vet att jag inte bloggar tillräckligt ofta men jag tyckte inte att det var jättekul för er att veta hur min skoldag varit då de alla är nästan likadana och det är inte särskilt intressant att läsa om. Men jag har fått en grymt bra tips ifrån min kära amigo Mikaela. Så nu tänkte jag skriva lite om hur high school fungerar med scheman och sådant. Beskriva en skoldag helt enkelt.

Jag kanske skall börja med att förklara hur schemat är uppdelat. Det är en cykel som består utav sex dagar. Och då man väljer vilka kurser man skall läsa så måste man minst ha fem ”core” kurser. Alltså vem olika kurser som man har varje dag. Och sedan så kan man max välja sex kurser till. (kallade electives). Om vi tar mitt schema tex: Jag har engelska, franska, miljökunskap och historia varje dag. Sedan på dagarna 1,2,3 utav sex så har jag fotografi och ”hemkunskap” typ. Och sedan på dagarna 4,5,6 så har jag keramik.

Skoldagarna börjar 07:20-14:20 varje dag. Och dagen är uppdelad i åtta 43 minuters perioder plus 15 minuters homeroom.  Så första perioden har jag fri för att jag bara inte har någon lektion då. Sedan så är det homeroom, som alla på skolan har samtidigt. Det innebär att man går till sitt klassrum och så gör man pledge of allegiance, och alla måste ställa sig upp (amerikanarna = patrioter) och sedan så går de igenom vad som händer under dagen och typ vädret. Sedan är det dags för andra perioden, då jag har miljökunskap, när klockan ringer är lektionen slut och du får inte lämna klassrummet innan klockan ringer. Vilket gör att alla plockar ihop och tar på sig sina ryggsäckar och står och väntar vid dörren de sista minuterna innan klockan ringer. Sedan har jag amerikansk historia. Okej det är nu det börjar bli komplicerat. På dagarna 1,2,3 så har jag fotografi och de övriga andra dagarna så har jag fri. Då jag och Milo brukar sitta i biblioteket och plugga eller socialisera oss med andra.

För femte perioden så har jag franska, och sen så har jag sådan tur att jag har sjätte perioden fri varje dag vilket innebär att jag har 1,5 timmes lunch varje dag! Och vi äter oftast lunch ute o solen, fast nu börjar det bli lite kallt men det är så najs att kunna äta ute!

Sedan på sjunde så har jag antingen hemkunskap eller keramik det beror på vilka dagar det är. Och sedan sista perioden så har jag engelska.  Emellan lektionerna/när klockan ringer så har vi ca fyra minuter att ta oss till nästa klassrum innan klockan ringer igen. Vilken kan bli lite stressigt ibland eftersom alla studenter är i korridorerna samtidigt och ibland blir det som trafik stockning! Haha

http://www.youtube.com/watch?v=vn6MnYJNSUw

(Här har ni en video på pledge of allegiance, som jag nu kan utantill) 

Hoppas att ni inte blev för förvirrade med min beskrivning! Ha en toppenbra helg!

 

Kommentera

Publiceras ej